×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘Keizer Akihito mag in 2018 aftreden’

  ‘Keizer Akihito mag in 2018 aftreden’

  De Japanse regering laat keizer Akihito in 2018 aftreden. Een ingewijde vertelde Japan Times dat daarvoor ´juridische voorbereidingen´ worden getroffen.


  De 82-jarige Akihito gaf in augustus aan zich af te vragen hoelang hij, gezien zijn hoge leeftijd, alle keizerlijke taken kan blijven uitvoeren. Volgens de bestaande Japanse wet kan een keizer echter niet aftreden en moet hij dienen tot zijn dood.

  De Japanse overheid zou eenmalig een uitzondering willen maken voor Akihito, zodat hij wel afstand kan doen van de Chrysantentroon. Dat voorstel wordt volgens Japan Times volgend jaar behandeld tijdens een zitting van de Diet, het Japanse parlement.

  Akihito werd in januari 1989 na het overlijden van zijn vader Hirohito de 125e keizer van Japan. Hij heeft hartproblemen en werd in 2003 geopereerd vanwege prostaatkanker. Akihito besloot in 2009 al een aantal officiële taken over te dragen aan kroonprins Naruhito.

  19 oktober 2016 - 09:48