×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Kate geeft speech bij Mental Health Conference

  Geestelijke gezondheidszorg in het onderwijs

  Kate geeft speech bij Mental Health Conference

  De hertogin van Cambridge nam woensdag deel aan een conferentie om geestelijke gezondheidsproblemen op scholen aan te pakken en het welzijn van leerlingen te bevorderen. Afgevaardigden van verschillende sectoren van de gezondheidszorg en het onderwijs kwamen daarvoor bij elkaar in Londen.

  Verschillende scholen in het Verenigd Koninkrijk werken met een programma om geestelijke gezondheidszorg bespreekbaar te maken in de klas. Catherine ontmoette een aantal onderwijzers van deze scholen. De hertogin nam deel aan een vergadering over het belang van training voor leraren om alert te zijn op de geestelijke gemoedstoestand van hun leerlingen en zichzelf.

  De echtgenote van prins William hield een toespraak over het belang van de emotionele ontwikkeling van kinderen. “Wat we hier allemaal vandaag hebben besproken, brengt echt de vitale rol aan het licht van leraren bij het ondersteunen van de geestelijke gezondheid van onze jongste kinderen”, zei ze. “In de afgelopen acht jaar dat ik met goede doelen werk leer ik keer op keer van experts dat de oorzaak van zoveel hedendaagse sociale problemen zijn oorsprong vindt in de eerste jaren van iemands leven.”

  Catherine, die zelf moeder is van drie kinderen jonger dan vijf jaar, weet dat de eerste jaren van het leven van een kind het belangrijkste zijn voor de ontwikkeling en toekomstig geluk. “Het is ook duidelijk dat de positieve ontwikkeling van onze kinderen rechtstreeks verband houdt met degenen die voor hen zorgen: onderwijzers, verzorgers en ouders. Daarom is het belangrijk dat we leraren ondersteunen met hun eigen welzijn, zodat ze het beste niveau van zorg kunnen vinden voor alle kinderen in de scholen waar ze werken.”

  13 februari 2019 - 18:48