Usa Jordan Diplomacy

Joe Biden krijgt bezoek van deze royal

Gezelligheid in Amerika. Althans, de vrijgegeven foto straalt toch absoluut plezier uit. Joe Biden, huidig president, ontving koning Abdullah van Jordanië. Abdullah is daarmee het eerste staatshoofd uit het Midden-Oosten dat langskomt in de VS bij Biden.

Het bezoek vond gisteren plaats. De gedeelde foto toont de twee lachend en pratend, beiden zittend in comfortabele stoelen in the Oval Office. Een dergelijke foto van prominente bezoekers aan het Witte Huis wordt vaker gemaakt, bijzonder is dus wel dat het ditmaal het eerste bezoek van een vorst of staatshoofd uit de Midden-Oosten-regio betreft. Biden is sinds januari van dit jaar president.

De heren spraken uiteraard vriendelijke, doch diplomatieke woorden uit naar elkaar. Zo noemde Biden Abdullah “een goede, loyale en fatsoenlijke vriend”. En voegde hij toe: “Je bent er altijd voor ons geweest en wij zullen er altijd zijn voor Jordanië”. Abdullah reageerde met: “Je kunt altijd op mij, mijn land en veel van onze collega’s in de regio rekenen.”

Joe Biden noemde het Midden-Oosten overigens ook “een lastige buurt”, waarop Abdullah aangaf dat de regio absoluut vele uitdagingen kent.

Usa Jordan Diplomacy

LEES OOK:

Royals in het rampgebied, de foto’s tot nu toe

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA