(file) Japan Royals Aiko

Japanse prinses krijgt toch nog introductie op de universiteit

De 19-jarige is al eventjes bezig met haar studie, maar een echte introductie was er vanwege de pandemie nog niet van gekomen. Daar is nu verandering in gebracht.

Je las bij ons dat Aiko slaagde voor haar middelbare school. En bij de diploma-uitreiking destijds ook al geen ‘publiek’ aanwezig mocht zijn, vanwege corona. Het hof maakte bekend dat de prinses Japanse literatuur zou gaan studeren.

Dat vordert inmiddels gestaag, officieel zit ze zelfs al in het tweede studiejaar. Aiko is het enige kind van keizer Naruhito en keizerin Michiko. Van en over de Japanse keizerlijke familie komt maar mondjesmaat informatie – of nieuwe foto’s – naar buiten. Je zult een Japanse royal niet zo gauw een persoonlijk Instagram-account zien vullen. Alles wordt zorgvuldig gecureerd en afgewogen.

Aiko kreeg de introductie-ceremonie overigens alsnog digitaal aangeboden. Er was dus geen sprake van een echte ‘feestweek’ of iets dergelijks. De inhaal-introductie was specifiek bedoeld voor tweedejaarsstudenten die hun introductie vorig jaar misliepen vanwege corona. Ook alle colleges zijn vooralsnog online. Alleen in oktober mocht ze kort naar haar universiteit toe om kennis te maken met docenten en medestudenten.

Een archieffoto van het keizerlijke gezin, inclusief familiehondje.

LEES OOK:

Heerlijke gezinsfoto van Charlene van Monaco

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA