×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse kroonprinses wordt 50 jaar

  Masako voelt zich steeds beter

  Japanse kroonprinses wordt 50 jaar

  Kroonprinses Masako van Japan moet het maandag op haar 50e verjaardag gedeeltelijk stellen zonder haar echtgenoot kroonprins Naruhito. Hij vertrekt die dag naar Johannesburg voor de herdenkingsdienst dinsdag voor Nelson Mandela. Het is voor het eerst dat een lid van de keizerlijke familie zo’n plechtigheid voor een ‘burger’ bijwoont.


  Masako staat er op haar 50e verjaardag een stuk beter voor dan een jaar geleden op haar 49e verjaardag, zo berichten Japanse media. Toen verontschuldigde ze zich nog voor alle zorgen die ze de Japanse bevolking bezorgde door haar jarenlange ziekte. "Ik blijf echter proberen om beter te worden, met hulp van mijn dokters en andere mensen om mij heen”, aldus Masako vorig jaar.

  De reis begin dit jaar naar Amsterdam, waar ze samen met Naruhito de inhuldiging van Willem-Alexander bijwoonde, heeft haar gesterkt aldus ook bronnen binnen de keizerlijke hofhouding. Het zelfvertrouwen van de met depressie en ‘aanpassingsproblemen’ kampende kroonprinses zijn versterkt, en de laatste maanden is ze vaker in de openbaarheid verschenen. Dat dochter prinses Aiko ook minder problemen heeft op school heeft eveneens geholpen.

  9 december 2013 - 09:45