×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse keizer laat Fukushima-rijst bezorgen

  Aikhito wil vertrouwen in oogst rampgebied herstellen

  Japanse keizer laat Fukushima-rijst bezorgen

  Op verzoek van de Japanse keizer Akihito is een bijzondere lading rijst naar het keizerlijk paleis in Tokio gebracht. De rijst is geoogst in Hirono, een dorp in het gebied waar de kernramp van Fukushima in maart van 2011 plaatsvond. Dat meldt The Japan Daily Press.


  Hirono ligt op maar 20 kilometer afstand van de getroffen kerncentrale Fukushima 1. Het dorp moest na de tsunami en aardbeving worden geëvacueerd. De levens van veel boeren zijn verwoest omdat wordt gedacht dat de radioactieve straling in het gebied hun producten heeft verpest. Keizer Akihito nam het bijzondere besluit om het vertrouwen in hun oogst te herstellen.

  De keizer hoorde dat de burgemeester van Hirono ruim 1900 kilo rijst uit het rampgebied aan minister-president Shinzo Abe had gegeven. Deze rijst zou over bedrijfskantines van diverse overheidinstellingen worden verdeeld. Akihito verzocht de burgemeester vervolgens om een deel van de rijst naar het paleis te brengen, zodat het daar ook kan worden genuttigd.

  Akihito liet weten de 120 kilo rijst simpelweg niet aan zijn neus voorbij te kunnen laten gaan. "We willen deze rijst ook, want het verbouwen ervan moet haast wel enorm veel inspanning hebben gekost", tekent Jiji Press op uit de mond van de 79-jarige Japanner. Hij is de 125e keizer van het Aziatische land.

  29 november 2013 - 14:41