×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse keizer herdenkt dood eerste keizer

  Japanse keizer herdenkt dood eerste keizer

  De Japanse keizerlijke familie heeft dit weekeinde uitgebreid stilgestaan bij de 2600e verjaardag van het overlijden van keizer Jimmu. Die wordt gezien als de eerste keizer van Japan.


  Het keizerspaar reisde samen met jongste zoon prins Akishino en diens echtgenote Kiko naar Kashihara waar een aantal plechtigheden plaatsvonden. Keizer Akihito en keizerin Michiko bezochten het graf van Jimmu, en daarna ook het aan hem gewijde heiligdom. Volgens de Japanners was de eerste keizer een zoon van de zongodin Amaterasu.

  De regels voor het eerbetoon aan de grondlegger van het keizerrijk zijn in 1871 vastgelegd, maar het was zondag voor het eerst in honderd jaar dat er weer een ceremonie werd gehouden ter nagedachtenis aan keizer Jimmu zo meldde de Japan Times.

  Tegelijkertijd was het kroonprinselijk paar Naruhito en Masako, met onder andere de prinsessen Mako en Kako en andere leden van de keizerlijke familie in Tokio bij een soortgelijke plechtigheid. Voor kroonprinses Masako was het de eerste keer sinds 2009 dat ze een dergelijke ceremonie in het Keizerlijk Paleis weer bijwoonde.

  3 april 2016 - 21:09