×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De schoonfamilie

  Door Marc van der Linden

  Het lijkt misschien een droom dat een kind of een naast familielid met een prins of prinses trouwt. Het zorgt immers voor een unieke kans om ’close’ te worden met een koninklijke familie. Maar de werkelijkheid is toch anders. Afgezien van een gelukkig kind dat uit liefde trouwt met iemand die toevallig prins of prinses…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse keizer heeft zijn werk hervat

  Japanse keizer heeft zijn werk hervat

  De Japanse keizer Akihito heeft zijn werkzaamheden weer opgepakt. De 84-jarige keizer legde maandag om gezondheidsredenen zijn publieke taken enkele dagen neer.


  Akihito hervatte woensdag zijn bureauwerk met het ondertekenen van overheidsdocumenten en is nu teruggekeerd naar openbare taken, aldus een woordvoerder van het keizerlijke hof. Het is niet duidelijk of de keizer volledig hersteld is, zei de woordvoerder. Op de website van het keizerlijk hof stond woensdag te lezen dat Akihito bezig was met het herstel van duizeligheid en lichte maagpijn.

  Akihito zit al bijna dertig jaar op de Japanse troon. De laatste jaren verslechtert zijn gezondheid; zo krijgt hij te weinig zuurstof in zijn hersenen, waardoor hij lijdt aan duizeligheid en misselijkheid. Op 30 april volgend jaar zal hij daarom afstand doen van de troon, ten gunste van zijn 58-jarige zoon, kroonprins Naruhito. Dat zal de eerste troonsafstand in Japan zijn in bijna tweehonderd jaar.

  5 juli 2018 - 14:49