×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse keizer heeft zijn werk hervat

  Japanse keizer heeft zijn werk hervat

  De Japanse keizer Akihito heeft zijn werkzaamheden weer opgepakt. De 84-jarige keizer legde maandag om gezondheidsredenen zijn publieke taken enkele dagen neer.


  Akihito hervatte woensdag zijn bureauwerk met het ondertekenen van overheidsdocumenten en is nu teruggekeerd naar openbare taken, aldus een woordvoerder van het keizerlijke hof. Het is niet duidelijk of de keizer volledig hersteld is, zei de woordvoerder. Op de website van het keizerlijk hof stond woensdag te lezen dat Akihito bezig was met het herstel van duizeligheid en lichte maagpijn.

  Akihito zit al bijna dertig jaar op de Japanse troon. De laatste jaren verslechtert zijn gezondheid; zo krijgt hij te weinig zuurstof in zijn hersenen, waardoor hij lijdt aan duizeligheid en misselijkheid. Op 30 april volgend jaar zal hij daarom afstand doen van de troon, ten gunste van zijn 58-jarige zoon, kroonprins Naruhito. Dat zal de eerste troonsafstand in Japan zijn in bijna tweehonderd jaar.

  5 juli 2018 - 14:49