×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse keizer deelt toekomstvisie

  Oprechte internationale relaties opbouwen

  Japanse keizer deelt toekomstvisie

  De Japanse keizer Akihito viert zondag dat hij 30 jaar op de troon zit. Tijdens een ceremonie in het nationale theater in Tokio werd hij onder anderen geëerd door zijn zoon Naruhito en de Japanse premier Shinzo Abe. Het is het laatste jubileum dat de 85-jarige viert als keizer, op 1 mei volgt de kroonprins hem op.

  Akihito zei in een toespraak dat Japan zich goed heeft ontwikkeld, maar dat het nodig is dat het land zich verder openstelt naar de rest van de wereld. “Om met wijsheid onze eigen positie in te nemen en oprechte relaties op te bouwen met andere landen”, zei de keizer. Ook zijn vrouw Michiko was aanwezig bij de ceremonie. Buiten het theater konden burgers geschreven boodschappen achterlaten voor de keizer.

  Op 30 april treedt Akihito af en een dag later, op 1 mei, volgt Naruhito hem op. De troonswisseling gaat gepaard met tal van plechtigheden die over het hele jaar zijn uitgesmeerd.

  24 februari 2019 - 16:45