×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japanse keizer blijft doorwerken

  Akihito viert 80e verjaardag

  Japanse keizer blijft doorwerken

  Keizer Akihito blijft zijn taken zoveel mogelijk uitvoeren, ook al is hij maandag 80 jaar geworden. Dat heeft de Japanse keizer laten weten op vragen over zijn werkzaamheden. Ook zijn vader Hirohito bleef na zijn 80ste doorwerken, zo verklaarde hij vorig jaar al aan de vooravond van zijn verjaardag. Alleen als het echt nodig is, kunnen zijn zoons Naruhito en Akishino taken overnemen.


  "Ik bewaar de status quo”, aldus Akihito, die daarmee bedoelde dat hij zijn gebruikelijke agenda zal afwerken. Wel gaat hij volgend jaar mei op de Dag van het Kind met keizerin Michiko voor het laatst naar een crèche. "Het leeftijdsverschil met de kinderen is nu wel heel groot”, vindt de keizer. Zijn taak wordt overgenomen door kroonprins Naruhito.

  Ook het jaarlijkse bezoek aan een bejaardentehuis op de Dag van respect voor ouderen komt na 2014 te vervallen. "Maar met mijn gezondheid heeft dit besluit niets te maken”, zei Akihito die samen met zijn vrouw vorige maand nog een uitgebreid staatsbezoek bracht aan India. De keizer heeft een bypassoperatie gehad en is behandeld voor prostaatkanker, maar verklaarde zich voor zijn leeftijd fit te voelen.

  Akihito zit op 7 januari 2014 precies 25 jaar op de Chrysantentroon. "Zonder de steun van mijn vrouw had ik dit niet kunnen doen”, aldus de keizer. Akihito en Michiko zijn volgend jaar 55 jaar getrouwd.

  23 december 2013 - 10:05