×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Japan kiest eigen cultuur voor nieuw tijdperk

  Premier wilt vernoeming naar Japanse klazsiekers

  Japan kiest eigen cultuur voor nieuw tijdperk

  Met de troonsbestijging van kroonprins Naruhito op 1 mei wordt een nieuw era ingeluid in Japan. En daar hoort een nieuwe naam bij. Normaliter komen de benamingen uit Chinese literaire klassiekers, maar deze keer is het mogelijk dat de naam van het nieuwe tijdperk komt uit de Japanse literatuur.

  Premier Shinzo Abe ziet graag dat de nieuwe era wordt vernoemd naar literaire klassiekers uit Japan zelf. De kandidaatsnamen worden voorgesteld door experts op het gebied van Chinese literatuur, Aziatische geschiedenis en Japanse literatuur. Het kabinet bekijkt op dit moment de mogelijkheden. Een adviesraad wordt samengesteld voor het kiezen van de naam, en de regering is van plan om dit keer meerdere vrouwen een positie te geven.

  De nieuwe era start omdat de huidige keizer, Akihito, eind april zal aftreden. Hij is de eerste keizer in twee eeuwen die zelf aftreedt. Daarmee komt de Heisei-era tot een einde, die begon in 1989.

  4 maart 2019 - 07:55