×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Italiaanse prinses verliest rechtszaak over geld

  De vrouw van prins Carlo wordt persoonlijk aansprakelijk gehouden

  Italiaanse prinses verliest rechtszaak over geld

  Camilla Crociani, echtgenote van prins Carlo van Bourbon-Sicilië is de verliezer in een omvangrijke rechtszaak.


  Camilla (48) komt uit een zeer vermogende Italiaanse familie. De familie was tot vorig jaar mede-eigenaar van een IT-bedrijf dat onder meer diensten levert voor de luchtvaart. Winsten uit dit bedrijf stroomden (via Nederlandse BV’s overigens) richting een familiefonds.

  Dit fonds werd beheerd door BNP, de bank, en door Camilla’s moeder, Edoarda Crociani. Echter heeft Camilla ook nog een zus en zonder medeweten en toestemming van deze zus heeft de familie geld uit dit fonds gehaald. BNP en Edoarda zijn lang geleden al veroordeeld tot het moeten terugbetalen ervan, maar in de jaren daarna probeerde BNP de geleden schade te verhalen op de familie zelf. De zaak sleept dan ook al jaren voort, met als ‘grand finale’ een uitkomst die Camilla persoonlijk aansprakelijk stelt voor de geleden financiële schade.

  LEES OOK:

  In totaal is zo’n 100 miljoen dollar met het conflict gemoeid. De verwachting is dat BNP het geld via de andere bedrijven die de rijke familie bezit, zal terugkrijgen. Naar schatting is het

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  3 maart 2020 - 10:10