×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Iraniërs protesteren tegen koning Salman

  Staat organiseert protestmarsen

  Iraniërs protesteren tegen koning Salman

  Protesterende Iraniërs hebben vrijdag tijdens de traditionele demonstraties tegen Israël afbeeldingen van onder andere koning Salman van Saudi-Arabië verbrand. Op de door de staat georganiseerde protestmarsen in het hele land komen miljoenen mensen af.

  Elk jaar zijn er op de laatste vrijdag van de ramadan grote demonstraties tegen de bezetting van Oost-Jeruzalem door Israël sinds de Zesdaagse Oorlog in 1967. De marsen worden gehouden op de zogenoemde el-quds-dag. El-quds is de Arabische benaming voor Jeruzalem. Ook in buurland Irak gingen mensen de straat op. De marsen door de hoofdstad Bagdad zijn echter een stuk kleiner.

  De relatie tussen Saudi-Arabië en Iran is al tijden slecht. Tijdens een noodtop van Arabische landen in de Saudische stad Mekka werden donderdag de meeste recente incidenten tussen de landen besproken. Saudi-Arabië beschuldigt Iran van aanvallen op olieraffinaderijen en tankers in de regio. Bij deze top waren, naast koning Salman, onder anderen ook de Jordaanse koning Abdullah, de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman, kroonprins sjeik Mohamed bin Zayed van Abu Dhabi, koning Hamad van Bahrein en de emir van Koeweit, sjeik Sabah, aanwezig.

  31 mei 2019 - 18:07