Huwelijkscrisis Italiaanse ‘kroonprins’?

Prins Emanuele Filiberto di Savoia, afstammeling van de laatste koning van Italië, heeft gereageerd op geruchten dat zijn huwelijk met Clotilde Coureau in zwaar weer zou zijn beland. Italiaanse weekbladen brachten enkele weken geleden het bericht dat de prins een affaire zou hebben met de Franse tv-presentatrice Karine Le Marchand. Volgens hem zijn de berichten echter grote onzin.

Het Italiaanse weekblad Gente publiceerde in oktober gestolen foto's waarop Emanuele Filiberto en Karine te zien waren in een Parijse bistro. Ook werden ze gefotografeerd toen ze, overigens niet tegelijkertijd, een appartementencomplex in de Franse hoofdstad verlieten. Franse tijdschriften namen de berichten over, waarna een niet te stoppen geruchtenstroom op gang kwam: zou de prins, die in 2003 trouwde met de Franse actrice Clotilde Coureau, overspel plegen?

 

Nu heeft Emanuele Filiberto gereageerd. In een open brief aan Gente schrijft hij: ‘Karine Le Marchand en ik werken aan een nieuw televisieproject. Onze relatie is puur werkgerelateerd.’ Emanuele Filiberto heeft zijn hoop op de Italiaanse troon laten varen en is de laatste jaren bezig met zijn televisiecarrière. Zo deed hij mee aan de Italiaanse versie van ‘Dancing with the stars’ en is hij vaak te zien in talkshows. De prins noemt de fantasie van Gente ‘indrukwekkend, maar wreed’, en schrijft: ‘Mijn vrouw is intelligent genoeg om de werkwijzen van dergelijke bladen te doorzien. Onze dochters kunnen dat echter niet.’ Het is volgens de prins lastig om aan hun dochters Vittoria (10) en Luisa (7) uit te leggen waarom hun vader in de belangstelling staat. Hij heeft Gente gevraagd om het bericht te rectificeren. Zo niet, dan stuurt hij een advocaat op het blad af.