×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Hoogbejaard keizerlijk paar Japan gaat verhuizen

  Akihito en Michiko nemen intrek in paleis via enkele omzwervingen

  Hoogbejaard keizerlijk paar Japan gaat verhuizen

  Na de eerste verhuizing naar de keizerlijke villa is het zelfs de bedoeling dat er nog een verhuizing komt. En nóg eentje...


  keizer-emeritus Akihito en keizerin-emerita Michiko zijn de ouders van de huidige Japanse keizer Naruhito. Naruhito besteeg de troon op 1 mei vorig jaar, en bleef vooralsnog wonen op kroonprinselijk paleis Akasaka. Iedere dag reizen de keizer en zijn vrouw Masako voor hun werk naar het keizerlijk paleis, maar ze wonen er dus (nog) niet.

  Overigens heeft dat wel als leuke uitwerking dat het keizerlijk paar vaak te zien is en regelmatig op de foto kan worden gezet, tijdens het ‘forenzen’ naar het werkpaleis. Maar het is wel altijd al het plan geweest om definitief intrek te nemen in het keizerlijk paleis. En dat gaat dus gebeuren binnenkort.

  Lees ook:

  Opvallend genoeg verhuizen de hoogbejaarde ouders van de keizer in meerdere stappen. Eerst nemen zij hun intrek in een keizerlijke villa. Daarna verhuizen zij naar de keizerlijke boerderij. Om uiteindelijk definitief te settelen in het kroonprinselijk paleis dat zij nog goed kennen van toen ze er zelf ooit al woonden. Dat paleis wordt voor ze aangepast met liften en andere voorzieningen. Akihito is 86 jaar en Michiko is 85 jaar.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  16 maart 2020 - 11:44