Image 27

Heftig: VN eist bewijs dat ‘gegijzelde’ prinses nog leeft

Dinsdag lekten er videobeelden uit waarin de prinses zegt te zijn gegijzeld door haar vader, de emir van Dubai. De Verenigde Naties hebben de Verenigde Arabische Emiraten nu gevraagd om bewijs dat prinses Latifa al-Maktoum nog leeft.

De 35-jarige Latifa, waar jarenlang niets van was vernomen, vertelt in video’s aan haar vrienden dat ze wordt vastgehouden en vreest voor haar leven. De prinses probeerde haar thuisland in 2018 per boot te ontvluchten. Elitetroepen zouden haar toen hebben gedrogeerd en teruggehaald. In een video vertelt ze dat de autoriteiten haar daarna opsloten in een villa waar ze onder politiebewaking staat.

De prinses zou de filmpjes stiekem met een telefoon hebben gemaakt voor haar vrienden. De prinses stopte na enige tijd met het sturen van filmpjes. Haar vrienden vroegen eerder deze week al om aandacht voor de zaak bij de VN. De vader van de prinses, sjeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, behoort tot de rijkste vorsten ter wereld. De prinses had voor haar vluchtpoging in 2018 ook al een videoboodschap opgenomen. Die verscheen later op YouTube. “Als je deze video ziet, is dat niet goed. Dan ben ik dood of zit ik in een hele, hele, hele slechte situatie”, waarschuwde ze toen.

LEES OOK:

Zien: Eloise staat in de Vogue

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen