Peru Wedding Hannover

Heftig: prins Ernst August met honkbalknuppel naar politiebureau

Het Oostenrijk Openbaar Ministerie is een onderzoek begonnen naar de ‘schandaalprins’ Ernst August van Hannover. De aanleiding hiervoor is zijn actie van maandagavond. De 66-jarige Ernst is toen bij zijn woning in Grünau im Almtal in een taxi gestapt en naar een politiebureau gereden om verhaal te halen bij de agenten die hem vorige week arresteerden en naar een psychiatrische kliniek brachten.

De prins had maandag zelfs een honkbalknuppel bij zich, maar vond de agenten niet en sprak op weg naar huis alleen met twee van hun collega’s. Die waren bezig met een verkeerscontrole. De prins zou één van hen ook met geweld hebben bedreigd. 

Ernst wordt door het OM verdacht van verzet bij zijn arrestatie, bedreiging van de politieagenten, inclusief bedreiging met de dood (hij greep naar een mes) en het toebrengen van ernstig lichamelijk letsel. Daar komt het incident bij van maandagavond. Ernst August zou daarnaast de afgelopen dagen ook regelmatig het alarmnummer van de politie hebben gebeld, om zijn woede en frustratie over de gang van zaken van vorige week te uiten. Hij wil de Oostenrijkse politie nu aanklagen.

De prins, hoofd van het voormalige koningshuis Hannover en echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, is vooral bekend onder bijnamen als ‘Prügel-August’ en ‘Prügelprinz’ (‘prins met de losse handjes’). Hij heeft namelijk meerdere keren uit woede zijn vuisten en paraplu gebruikt bij meningsverschillen. Daarvoor is hij ook meermaals veroordeeld.

Lees ook:

Mallorca hoopt dat Spaanse royals op bezoek komen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen