×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Griekse ex-koning waarschuwt voor extreemrechts

  Constantijn bezorgd over politiek klimaat

  Griekse ex-koning waarschuwt voor extreemrechts

  De Griekse ex-koning Constantijn II is bezorgd over de politieke situatie in zijn land. Gisteren liet hij via zijn website een verklaring uitgaan, waarin hij waarschuwt voor de invloed van extreemrechtse partijen: ‘Ik ben diep bedroefd dat drie jonge Grieken het leven lieten als gevolg van onverdraagzaamheid en blind fanatisme.’ Onlangs werd de linkse rapper Pavlos Fyssas vermoord door een aanhanger van de extreemrechtse partij Gouden Dageraad. Als reactie hierop werden twee leden van die partij doodgeschoten voor het partijkantoor in Athene.


  Constantijn, die regeerde van 1964 tot de afschaffing van de monarchie in 1973, begint zijn verklaring met optimisme: ‘Als Griek ben ik blij met het herstel van de Griekse economie, waardoor het volk – dat zoveel offers maakt en heeft gemaakt – ons land kan bevrijden van het strenge toezicht door onze geldschieters.’

  De ex-koning waarschuwt echter ook voor het gevaar van extremistische partijen: ‘Geen partij die ongrondwettelijke daden onderneemt of aanmoedigt, zou deel mogen uitmaken van het parlement. Ik doe uit de grond van mijn hart de oproep aan alle Grieken om zich in te zetten voor het uitroeien van zulk fanatisme. Het geweld en de beelden ervan zijn een belediging van de Griekse geschiedenis en het Griekse imago in het buitenland.’ De koning sluit zijn verklaring af met de wens dat alle Grieken samenwerken om elke vorm van geweld te stoppen. 

  26 november 2013 - 15:08