2020 11 25 4

Goed nieuws voor vrouwelijke royals in Japan

De royals in Japan hechten veel waar aan tradities. De Japanse regering overweegt nu echter een nieuwe titel in het leven te roepen voor vrouwelijke keizerlijke familieleden, die hun status kwijtraken na een huwelijk. Een bijzonder vooruitstrevend idee!

Men is namelijk bezorgd dat in Japan het aantal keizerlijke familieleden afneemt. Omdat prinsessen wanneer ze trouwen hun keizerlijke status kwijtraken en omdat erop termijn met de nu veertienjarige Hisahito slechts één huwbare prins is, is de dynastie geheel van hem afhankelijk. Hij is de enige zoon van prins Akishino. Waarnemers hebben al eens gesproken van een tikkende tijdbom die het voortbestaan van de keizerlijke familie bedreigt.

De dynastie krijgt een andere dimensie door vrouwelijke familieleden binnen het keizerrijk een titel te geven. Daardoor kunnen vrouwelijke leden ook officiële taken uitvoeren. Nu mogen meisjes in Japan niet op de troon en verliezen zij bij een huwelijk hun positie. Een probleem, aangezien de keizerlijke familie op prins Hisahito alleen maar prinsessen kent.

LEES OOK:

Verdrietig nieuws voor Meghan, Harry en Archie

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.