×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Geen staatsbanketten bij installatie nieuwe Japanse kroonprins

  Plechtigheden worden versoberd in verband met corona

  Geen staatsbanketten bij installatie nieuwe Japanse kroonprins

  Kroonprins Akishino wordt op 19 april aanstaande geïnstalleerd. Normaal gesproken gaat dit gepaard met veel ceremonieel. Dat gaat nu deels niet door.


  Akishino, ook bekend als Fumihito, is 54 jaar. Hij is de jongere broer van keizer Naruhito, die op 1 mei 2019 de troon besteeg als nieuwe keizer.

  In het keizerlijk paleis stonden onder meer 2 staatsbanketten gepland rondom de installatie. Hierbij werden zo’n 750 gasten verwacht. Om verdere verspreiding van corona tegen te gaan, is daar een streep door gezet. De keizerlijke familie in Japan was al even actief met het weren van corona. Zo werd prinses Aiko al vroeg thuisgehouden van school. En mochten bezoekers en vrijwillige schoonmakers de paleizen niet meer in.

  Lees ook:

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  17 maart 2020 - 11:20