×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Geen protesten op verjaardag koning Bhumibol

  Uit respect voor Thaise koning

  Geen protesten op verjaardag koning Bhumibol

  Betogers in de Thaise hoofdstad Bangkok zullen hun straatprotesten donderdag schorsen uit respect voor de 86e verjaardag van de Thaise koning Bhumibol Adulyadej.


  Vrijdag na de verjaardag van Bhumibol zullen de betogers hun massabijeenkomsten hervatten om daarmee de regering en minister president Yingluck Shinawatra af te zetten. Dit heeft de protestleider woensdag aangekondigd: ''Vanaf 6 december zullen we blijven vechten, elk uur en elke minuut tot de overwinning''. De betogers belaagden de afgelopen dagen overheidsgebouwen om hun doel te bereiken.

  De koning verleent desondanks donderdag op zijn verjaardag audiëntie aan premier Shinawatra, meldt persbureau Bloomberg. Eveneens ontvangt hij in het Klai Kang Won-paleis in de kustplaats Hua Hin ministers, parlementariërs, legerleiders en hoge ambtenaren. Bhumibol zal tijdens de bijeenkomst ook een toespraak geven, kondigde de voorlichtingsdienst van het Thaise koningshuis aan. De audiëntie in het zomerpaleis begint donderdag om 10.30 uur, lokale tijd.

  Zijn 61-jarige zoon, kroonprins Maha Vajiralongkorn, heeft opgeroepen tot dialoog om een einde te maken aan de verdeeldheid in Thailand.

  4 december 2013 - 09:44