Japan Royalty

Gaat prinses Mako nu wel of niet trouwen?

De Japanse prinses Mako en haar vriend Kei Komuro zijn nog steeds van plan te trouwen, alleen weten ze nog niet wanneer. Dat heeft het Bureau van de Keizerlijke Hofhouding vrijdag namens de twee laten weten aan Japanse media.

“Het is moeilijk om op dit moment iets meer specifiek aan te kondigen, maar we zullen met onze families overleggen om verder te gaan met onze huwelijksplannen”, laat Mako weten, de oudste dochter van kroonprins Akishino. 

Het koppel maakte in september 2017 bekend dat ze van plan waren zich te verloven en dat ze in november 2018 zouden trouwen. In februari 2018 liet het paleis weten dat het huwelijk werd uitgesteld tot 2020. “Ik kwam tot het besef dat we onvoldoende tijd hadden om ons voor te bereiden”, vertelde Mako destijds. Maar er speelde nog wat anders. De moeder van Kei had ruzie met haar ex-verloofde. Die had haar geld gegeven voor de studie van Kei, althans dat was haar versie van het verhaal. De ex echter meende dat het slechts ging om een lening en eiste zijn geld terug. Zo lang dat dispuut niet was opgelost, kon van een trouwpartij geen sprake zijn aldus Mako’s vader.

Akishino stelde vorig jaar november dat het tijd werd dat het stel opheldering gaf over de trouwplannen en eerder dit jaar zei Mako’s moeder kroonprinses Kiko de wensen van haar dochter te zullen respecteren. Een nieuwe datum was er echter nog steeds niet, mede door de coronacrisis en de noodzakelijke verschuiving van de inhuldigingsceremonie voor Akishino als nieuwe kroonprins van Japan. Die plechtigheid vond zondag plaats, zodat Mako (29) en Kei (29) nu weer van zich konden laten horen.

LEES OOK:

Deze knappe royals zijn nog single

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.