Spain Royalty

Felipe feliciteert politierekruten

Dinsdag was de Spaanse koning Felipe aanwezig bij de slagingsceremonie van rekruten van de nationale politie. In Madrid gaf de koning daar een toespraak om alle geslaagde rekruten te feliciteren.

“Vandaag is een zeer belangrijke dag voor de Nationale Politie, voor de 3176 politieagenten die hun ambt zweren voor heel Spanje. Voor mij is het, naast het institutionele belang, ook een plezier om bij je te zijn, je persoonlijk te feliciteren en je te verwelkomen in de staat, in openbare dienst”, begon Felipe zijn toespraak.

Felipe stond in de toespraak ook stil bij de coronacrisis. “Elf metgezellen van u, die helaas al jaren in dienst zijn, hebben door deze pandemie het leven verloren”, zei Felipe daarover. Hij prees de toewijding van de agenten en sprak zijn dank uit voor hun inzet.

De koning feliciteerde tot slot alle rekruten met hun promotie en wenste hij de aanwezigen veel succes in hun loopbaan. “Gefeliciteerd aan u allen, samen met uw families en leraren, op deze dag die u zich altijd met emotie zult herinneren. Welkom bij de Nationale Politie.”

Lees ook:

Lachen met Jandino tijdens lunch met koningspaar

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen