×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Eerste solo-optreden Koningin Suthida op Nationale Vrouwendag

  Koning Vajiralongkorn stuurt beide partners op pad

  Eerste solo-optreden Koningin Suthida op Nationale Vrouwendag

  De Thaise koning Vajiralongkorn heeft donderdag ter gelegenheid van Nationale Vrouwendag zijn beide partners op pad gestuurd. Koningin Suthida sprak in de Impact Arena bij de opening van een tentoonstelling, waar ook volop afbeeldingen van haar waren te zien.

  Het was het eerste solo-optreden van Suthida, die op 1 mei plotseling met de koning trouwde. Ze is zijn vierde echtgenote. “Ik ben trots een Thaise vrouw te zijn”, aldus Suthida in haar openingstoespraak, waarin ze ook verwees naar de verdiensten van haar schoonmoeder koningin Sirikit.

  De afgelopen zondag officieel als ‘koninklijke gezellin’ of tweede vrouw benoemde Sineenat Wongvajirapakdi ging eveneens alleen op pad. Zij bezocht de opperste patriarch van Thailand in de Wat Ratchabophit, een tempel in de nabijheid van het koninklijk paleis.

  De Thai kwamen bij de viering van de 67e verjaardag van de koning te weten dat hij in feite twee echtgenotes heeft en dat Sineenat naast de koningin zijn gezellin of gemalin is. Sineenat is een voormalige verpleegster die net als koningin Suthida werd opgenomen in de koninklijke lijfwacht en daar bliksemsnel carrière maakte. Sineenat is ook degene die de koning meestal vergezeld tijdens zijn verblijf in Duitsland.

  1 augustus 2019 - 20:12