×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • DNA Napoleon verwerkt in horloges

  Haarlokken Franse keizer in stukjes gesneden

  DNA Napoleon verwerkt in horloges

  De Zwitserse horlogemaker De Witt gaat uurwerken maken met daarin het DNA van de Franse keizer Napoleon Bonaparte. In de horloges worden delen van een haarlok van de keizer verwerkt, elk ter grootte van een halve millimeter.


  Dat meldt de website Artdaily.com. Ook zal de beeltenis van Napoleon (1769-1821) de uurwerken sieren. Van het horloge worden 500 exemplaren gemaakt, die per stuk ongeveer 8000 euro zullen kosten.

  Het haar is afkomstig van de recente veiling door de prinselijke familie van Monaco. De Witt gaf 29.600 euro uit aan voorwerpen waarin Napoleons lokken waren verwerkt. De eigenaar van dit bedrijf is Jean Jerome de Witt, zoon van prins Marie Clotilde Bonaparte, die een dochter was van prins Victor Napoleon en prinses Clementine van België.

  27 november 2014 - 11:10