Romania Royals

Dit koningshuis verwacht een baby’tje

In Duitsland/Monaco rekenen ze deze zomer op een kleintje en in Luxemburg is juist net een prins geboren. Maar wist je dat ook dit vorstendom uitbreiding krijgt?

De kleine spruit wordt in november verwacht. En is het eerste kindje voor (ex-)prins Nicolae en zijn vrouw Alina Maria. Nicolae is de kleinzoon van de laatste koning van Roemenië, Mihai (ook: Michaël). Oftewel: Roemenië krijgt er dus een prins of prinsesje bij. In een verklaring van de aanstaande vader valt te lezen: “Beschermd door de liefde van ouders en familie, zal ons kind worden opgevoed met respect voor de voorouders en traditionele waarden, in de geest van liefde en verantwoordelijkheid voor het land, en in het geloof waarin ik werd gedoopt, zoals mijn grootvader koning Mihai”.

Nicolae was tot in 2015 op papier nog kanshebber in de lijn van troonopvolging. Maar werd door zijn opa van de lijst geschrapt. Officieel is nooit opgehelderd waarom, maar bronnen vermoeden dat dit alles te maken heeft met wat het Roemeense koningshuis ziet als ‘onwenselijk moreel gedrag’. De prins had namelijk al een ander, buitenechtelijk, kind verwerkt. Na een DNA-test waaruit bleek dat het inderdaad zijn kindje was, erkende hij zijn rol als vader.

Een paar jaar later, in 2018, trouwde hij met Alina Maria en samen verwachten zij nu dus hun eerste kind. In Roemenië is het een graag-gezien stel, dat zich inzet voor allerlei maatschappelijk doelen. Nicolae geeft zelfs geschiedenisles op scholen. Het contact met zijn tante Margareta – die na het overlijden van koning Mihai in 2017 als hoofd van het vorstendom fungeert – is er nagenoeg niet. Maar wie weet, brengt dit nieuwe leven tante en neef weer wat dichter bij elkaar.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA (archiefbeeld Nicolae met Mihai)

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen