Deze bekende Nederlander sluit zich aan bij de stichting van prinses Laurentien

Hint: ze is presentatrice. Als nieuwe ambassadeur draagt zij voortaan bij aan het bekender maken van laaggeletterdheid bij het Nederlandse publiek, maakte de stichting vrijdag bekend.

En het is …

Anita Witzier! Zij zet zich al langer in voor de Stichting Lezen en Schrijven. Zo is ze geregeld betrokken bij evenementen rondom de jaarlijkse Week van de Alfabetisering. “Als presentatrice en als moeder besef ik hoe belangrijk het is dat jong en oud kunnen lezen en schrijven. Via mijn bekendheid en mijn netwerk wil ik daarom mensen bereiken die op taalgebied een steun in de rug kunnen gebruiken. De samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Daarom vind ik het belangrijk dat we ook als samenleving omzien naar elkaar. Dan verminderen en voorkomen we sámen laaggeletterdheid.”

LEES OOK:

Kracht van verbinding

De stichting is blij met Witzier als nieuwe ambassadeur, laat directeur-bestuurder Geke van Velzen weten. “Zij zet zich al jaren in om laaggeletterdheid te verminderen en te voorkomen. Anita weet daardoor hoe laaggeletterdheid iemands leven beperkt. Met de kracht waarop Anita verbinding maakt met anderen kunnen we nog meer mensen bereiken en doordringen van de ernst van laaggeletterdheid voor de samenleving.”

Stichting Lezen & Schrijven werd in 2004 opgericht op initiatief van Laurentien.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen