×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Deze bekende Nederlander sluit zich aan bij de stichting van prinses Laurentien

  Stichting Lezen en Schrijven

  Deze bekende Nederlander sluit zich aan bij de stichting van prinses Laurentien

  Hint: ze is presentatrice. Als nieuwe ambassadeur draagt zij voortaan bij aan het bekender maken van laaggeletterdheid bij het Nederlandse publiek, maakte de stichting vrijdag bekend.


  En het is …

  Anita Witzier! Zij zet zich al langer in voor de Stichting Lezen en Schrijven. Zo is ze geregeld betrokken bij evenementen rondom de jaarlijkse Week van de Alfabetisering. “Als presentatrice en als moeder besef ik hoe belangrijk het is dat jong en oud kunnen lezen en schrijven. Via mijn bekendheid en mijn netwerk wil ik daarom mensen bereiken die op taalgebied een steun in de rug kunnen gebruiken. De samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen. Daarom vind ik het belangrijk dat we ook als samenleving omzien naar elkaar. Dan verminderen en voorkomen we sámen laaggeletterdheid.”

  LEES OOK:

  Kracht van verbinding

  De stichting is blij met Witzier als nieuwe ambassadeur, laat directeur-bestuurder Geke van Velzen weten. “Zij zet zich al jaren in om laaggeletterdheid te verminderen en te voorkomen. Anita weet daardoor hoe laaggeletterdheid iemands leven beperkt. Met de kracht waarop Anita verbinding maakt met anderen kunnen we nog meer mensen bereiken en doordringen van de ernst van laaggeletterdheid voor de samenleving.”

  Stichting Lezen & Schrijven werd in 2004 opgericht op initiatief van Laurentien.

  Bron: ANP. Beeld: ANP

  28 februari 2020 - 17:13