Demonstratie tegen de Thaise koning bij zijn Duitse verblijf

Gisteravond hebben Duitse en Thaise activisten een demonstratie gehouden tegen de Thaise koning Vajiralongkorn. De koning woont al enkele maanden in het hotel Sonnenbichl in Garmisch-Partenkirchen met zijn uitgebreide entourage, oftewel zijn minnaressen. De demonstranten projecteerden leuzen op de gevel van het hotel, zo blijkt uit foto's die donderdag op sociale media zijn verspreid. Het hotel is geheel afgehuurd door koning Vajiralongkorn.

“Waarom heeft Thailand een koning nodig die in Duitsland woont”, luidde een van de leuzen, die met een foto van de koning afwisselend in het Thais, Duits en Engels op de ramen en muren werd geprojecteerd. Een andere oproep aan de “criminele koning” om het martelen van het Thaise volk te stoppen en de constatering dat “de hoofdstad van Thailand niet langer Bangkok is maar München!”

De organisatoren van de demonstratie gaven op internet een verklaring waarom ze de koning graag weg uit Duitsland hebben. “Het zijn niet alleen de Thai die lijden door koning Vajiralongkorn. Hij is ook een last voor Duitse belastingbetalers omdat de staat voor zijn veiligheid en bescherming moet betalen. Hij pleegt mensenrechtenschendingen op Duitse bodem: hij smokkelt en misbruikt vrouwen en mishandelt zijn personeel dat hij als slaven behandelt. Duitsers zouden dit in hun land niet moeten tolereren.”

Lees ook:

De Thaise koning Vajiralongkorn is niet blij met het uitlekken van de details over zijn verblijf in Duitsland in de buitenlandse media en online. En dat is niet zo gek, want het nieuws doet zijn imago niet veel goeds.

Thaise koning niet blij met uitgelekte details over zijn koninklijk harem

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen