×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Twee of drie zoenen?

  Door Marc van der Linden

  Wat heeft iedereen zich druk gemaakt over prins Harry en zijn Meghan. Ik ook hoor. Ik had vooral medelijden met die oude koningin Elizabeth en vond het ook heel zielig voor prins Charles, die toch al zijn leven lang in de reserverol heeft gelopen. En juist nu hij bijna aan de beurt moet zijn, kan hij niet meer op zijn populaire jongste zoon…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Demonstratie tegen de Thaise koning bij zijn Duitse verblijf

  Duitsers willen koning ook weg uit Duitsland

  Demonstratie tegen de Thaise koning bij zijn Duitse verblijf

  Gisteravond hebben Duitse en Thaise activisten een demonstratie gehouden tegen de Thaise koning Vajiralongkorn. De koning woont al enkele maanden in het hotel Sonnenbichl in Garmisch-Partenkirchen met zijn uitgebreide entourage, oftewel zijn minnaressen. De demonstranten projecteerden leuzen op de gevel van het hotel, zo blijkt uit foto's die donderdag op sociale media zijn verspreid. Het hotel is geheel afgehuurd door koning Vajiralongkorn.


  “Waarom heeft Thailand een koning nodig die in Duitsland woont”, luidde een van de leuzen, die met een foto van de koning afwisselend in het Thais, Duits en Engels op de ramen en muren werd geprojecteerd. Een andere oproep aan de “criminele koning” om het martelen van het Thaise volk te stoppen en de constatering dat “de hoofdstad van Thailand niet langer Bangkok is maar München!”

  De organisatoren van de demonstratie gaven op internet een verklaring waarom ze de koning graag weg uit Duitsland hebben. “Het zijn niet alleen de Thai die lijden door koning Vajiralongkorn. Hij is ook een last voor Duitse belastingbetalers omdat de staat voor zijn veiligheid en bescherming moet betalen. Hij pleegt mensenrechtenschendingen op Duitse bodem: hij smokkelt en misbruikt vrouwen en mishandelt zijn personeel dat hij als slaven behandelt. Duitsers zouden dit in hun land niet moeten tolereren.”

  Lees ook:

  De Thaise koning Vajiralongkorn is niet blij met het uitlekken van de details over zijn verblijf in Duitsland in de buitenlandse media en online. En dat is niet zo gek, want het nieuws doet zijn imago niet veel goeds.

  Thaise koning niet blij met uitgelekte details over zijn koninklijk harem

  Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

  Bron: ANP. Beeld: ANP.

  7 mei 2020 - 14:38