Naamloos

De Thai vraagt zich af: ‘waarom verjaardag vieren van koningin?’

Over een paar dagen wordt koningin Suthida 42 jaar en de voorbereidingen zijn in volle gang. Op belangrijke kruispunten in Bangkok en overal in de oude stad Rattanakosin worden gigantische reclameborden met haar beeltenis geplaatst, en de Thai hebben volgende week woensdag 3 juni ook een vrije dag.

De verjaardag van Suthida wordt voor de tweede keer landelijk gevierd. Ze is vorig jaar getrouwd met Vajiralongkorn, die in 2016 koning werd. Daarmee is ze zijn vierde echtgenote en koningin van Thailand.

De voorbereidingen op het feest veroorzaakten wat kritische reacties. Waarom moest Bangkok worden versierd voor een koningin die kennelijk al niet meer in de smaak viel bij de koning, was de vraag die herhaaldelijk werd gesteld. De koningin woont al maanden in een hotel in Zwitserland terwijl haar man in een hotel in Beieren woont met een heel dozijn minnaressen.

De opmerkingen kwamen vooral uit het buitenland, want in Thailand wordt een gevangenisstraf van vijftien jaar geriskeerd bij kritiek op het koningshuis.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen