×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Crematie koning Bhumibol rond kerst

  Crematie koning Bhumibol rond kerst

  De Thaise prinses Sirindhorn heeft de militaire junta voorgesteld de crematieplechtigheden voor haar in oktober overleden vader koning Bhumibol te laten plaatsvinden van 25 tot en met 29 december. Sirindhorn stelde de regeringscommissie die de uitvaart voorbereidt voor om deze data ter overweging voor te leggen aan haar broer koning Vajiralongkorn. Dat meldt de Bangkok Post.


  Er was na het overlijden van koning Bhumibol nog geen datum genoemd voor de crematie. De verwachting was dat deze op zijn vroegst zou plaatsvinden in oktober of begin november, een jaar na het sterven van de koning. Begin vorige maand is begonnen met de voorbereidingen die enkele maanden in beslag zullen nemen. Zo moet er een speciaal crematorium worden gebouwd op het koninklijke veld Sanam Luang, naast het paleis. De Thai zijn ook nog steeds druk in de weer met het restaureren van de gouden triomfwagen die wordt gebruikt om de urn te vervoeren.

  Het bureau van juntaleider en premier Prayut Chan-o-cha heeft een voorlopig tijdplan gegeven voor de plechtigheden waarbij de eigenlijke crematie op de tweede dag plaatsvindt. Een dag later wordt de as verzameld, die op de vierde dag naar de Dusit Maha Prasat troonzaal in het paleis wordt gebracht om vervolgens weer een dag later in een andere troonzaal de laatste rustplaats te krijgen.

  4 maart 2017 - 16:18