Camilla In De Trein Screenshot Instagram

Compilatie: royals in het openbaar vervoer

Sommige vorstenhuizen hebben een ‘royal train’ tot hun beschikking. En anderen stappen graag even in als er een nieuwe lijn of route wordt geopend. Kijk mee naar deze leuke foto’s van royals in het o.v.

Bij het openbaar vervoer denk je vast niet aan prinsen en prinsessen, in eerste instantie. Feit is ook dat zij meestal alleen ‘op afspraak’ plaatsnemen in de bus, tram of trein. Voor een werkbezoek of een kijkje bij een gloednieuwe lijn bijvoorbeeld. Onze eigen Beatrix is meermaals met de koninklijke trein op reis gegaan, naar bevriende royals in Scandinavië bijvoorbeeld.

En ook de Britse royals hebben een ‘royal train’. Zo maakten Kate en William niet zo lang geleden nog een 3-daagse treinreis door Engeland, Schotland en Wales om frontliniemedewerkers tijdens de pandemie te bedanken. Benieuwd welke andere royals weleens een ritje maken met het openbaar vervoer? We nemen je mee langs de leukste foto’s.

Camilla ontmoette een stationsmanager, die haar vertelde over een speciale ontsnappingsroute voor vrouwen die aan huiselijk geweld willen ontkomen.

Camilla In De Trein Screenshot Instagram

Henri van Luxemburg mocht een nieuwe tramlijn openen. En natuurlijk meteen even een ritje meepakken.

Henri Luxemburg In De Tram Screenshot Instagram

Beatrix in de trein. Ook Willem-Alexander, Máxima en de prinsessen hebben er al in gezeten.

Beatrix In De Trein Anp

Filip van België ging in gesprek met conducteurs, machinisten en andere medewerkers van de Belgische spoorlijnen. En waar doe je dat nu beter dan… juist, in de trein!

Filip Van België In De Trein Screenshot Instagram

Kate en William wachten geduldig op een bankje op het perron tot hun trein eraan komt.

Kate En William Op Bankje Op Treinstation Screenshot Instagram

En een pont om van de ene naar de andere kant van het water te komen, is natuurlijk ook een vorm van openbaar vervoer! Willem-Alexander en Máxima mochten zo’n oversteek maken voor hun bezoek aan de Eem-regio, in Midden-Nederland.

Máxima En Willem Alexander Op Pont

Harry is de hekkensluiter. Hier zien we hem uit zo’n typische rode dubbeldekker komen. Veel gezien in Londen. Grappig genoeg stapte hij samen met vriend en comedian James Corden onlangs in Los Angeles ook in een dubbeldekkerbus, maar toen voor tv-opnamen.

Harry In Dubbeldekker

LEES OOK:

Royals in de regen: de mooiste foto’s

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Koninklijk Huis / RVD, Instagram @clarencehouse, @courgrandducale, @belgianroyalpalace, @kensingtonroyal, WPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen