Brand in Berlijns Stadspaleis

Vanochtend was het even schrikken: het paleis in Berlijn stond in brand! Het vuur zorgde voor grote rookwolken over het centrum van Berlijn, maar gelukkig arriveerde de brandweer al snel en konden ze grote schade voorkomen.

Het Berliner Schloss, oftewel het Stadspaleis, is een reconstructie van het in oorsprong 15e eeuwse koninklijk- en keizerlijk paleis. Het gebouw stond eeuwenlang op deze plek maar werd tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig beschadigd. In 1950 werd het afgebroken en opnieuw gebouwd. Nu zit het parlement van de DDR erin.

De brand brak volgens de eerste berichten uit in de kelder van het gebouw, waar een aantal teervaten vlam vatten. Hierdoor is ook de enorme rook ontstaan. Binnen een half uur was de brand onder controle en er raakte één persoon licht gewond.

Lees ook:

Met andere medewerkers sprak hij over de impact van het virus. Op zowel hun werk- als hun privéleven. En op de poliklinische afdeling bezocht hij patiënten voor wie de ‘reguliere’ zorg nu weer op gang komt.

Máxima belde onlangs met het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg om verplegers een hart onder de riem te steken. En Willem-Alexander nam een uitgebreid kijkje achter de schermen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier worden onder meer Nederlanders die nog vastzitten in het buitenland geholpen.

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen