×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Boekarest wil park vernoemen naar koning

  Boekarest wil park vernoemen naar koning

  De Roemeense hoofdstad Boekarest wil het Herastrau Park vernoemen naar de begin deze maand overleden koning Mihai. Volgens burgemeester Gabriela Firea is dat een passend eerbetoon: 'De grond van het park is ooit aan de stad geschonken door de koninklijke familie, en het Elisabeta Paleis bevindt zich in de nabijheid. Het is een zeer geschikte plek'.


  Het voorstel om er het Koning Mihai Park van te maken, werd door de gemeenteraad met 39 stemmen vóór en twaalf onthoudingen aangenomen. Roxana Wring van de politieke partij USR had haar reserves. De koninklijke familie was niet om een mening gevraagd en ook was er geen publiek debat gehouden: 'Het hele land moet koning Mihai eren, maar dat betekent nog niet dat er geen overleg moet zijn'. 

  De burgemeester kreeg ook scherpe kritiek omdat ze meteen na de dood van de koning had voorgesteld om een groot plein in Boekarest naar hem te vernoemen, een voorstel dat ze een dag later al weer introk. Firea werd opportunisme verweten, en meeliften op de plotselinge populariteit van de in 1947 door het communistische bewind aan de kant gezette koning.

  21 december 2017 - 15:01