Epaselect Malaysia People Firefighters Day 2019

Bijzonder: Nederlandse koks in kookprogramma met Maleisische koningin

Donderdag zijn de Nederlandse topkoks Francis Kuijk en Nora French digitaal te gast in het Maleisische kookprogramma ‘Masters of Malaysian Cuisine’ (MoMC). De oudejaarseditie van het 90 minuten durende populaire programma kent echter een ongewone en bijzondere gast in de persoon van de Maleisische koningin Azizah.

Al jarenlang is de ‘Raja Agong’ meer dan alleen een hobbykok en promoot de Maleisische keuken in binnen-en buitenland en wanneer ze bij werkbezoeken in een keuken belandt, kan ze het niet laten in de pannen te roeren en het gereedstaande eten te proeven. De makers van het kookprogramma zijn dan ook heel trots dat de koningin online in de uitzending wil komen om te praten over koninklijke recepten.

De twee Nederlandse deelnemers aan het programma hebben in Nederland ook eigen kookboeken op hun naam staan. De Nederlands-Indische Francis Kuijk was finalist in het vierde seizoen van Heel Holland Bakt en heeft veel affiniteit met de Maleisische keuken. Nora French is behalve auteur ook gezondheidscoach ‘met een enorme passie voor gezondheid en lekker, simpel en gezond koken’. Het programma is donderdagmorgen vanaf 11.00 uur uur ook in Nederland te zien, onder meer via het YouTube-kanaal van ‘Masters of Malaysian Cuisine’ of de website www.malaysianchefs.com

LEES OOK:

Schattig: Eerste woordjes van baby Archie te horen in podcast

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.