Malaysia Government Parliament Session

Bijzonder: Maleisisch koningspaar kookt persoonlijk voor evacués

Woensdag is het Maleisische koningspaar er weer op uit gegaan om slachtoffers van de recente zware overstromingen in de kuststaat Pahang te helpen. Koning Abdullah en zijn vrouw Azizah werden vergezeld door hun oudste zoon prins Hassanal, die tijdens het koningschap van zijn vader optreedt als regent van de deelstaat Pahang.

De royals kwamen, net als bij eerdere bezoeken aan opvangcentra voor evacués van de door de moessonregens veroorzaakte overstromingen, niet om toe te kijken. De koningin stak meteen de handen uit de mouwen en bemoeide zich met het klaarmaken van maaltijden voor de mensen in de opvangcentra in Temerloh. De Yang di-Pertuan Agong, zoals de officiële titel van de koning luidt, sprak met de evacués en deelde tegoedbonnen uit.

Dinsdag riep de koningin op verzoek van de regering de noodtoestand uit in Maleisië. Premier Muyiddin Yassin had daarom gevraagd om niet alleen de natuurramp het hoofd te kunnen bieden maar vooral de coronapandemie. Alleen met een noodtoestand kan hij de talrijke privéziekenhuizen dwingen te helpen bij de pandemie door ze te verplichten coronapatiënten op te nemen, hetgeen tot nu toe werd geweigerd.

LEES OOK:

Zo kunnen de jaarlijkse Voorleesdagen met prinses Laurentien tóch nog doorgaan

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.