×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Bhutan viert huwelijksverjaardag koningspaar

  Jigme Khesar Wangchuk en Jetsun Pema 4 jaar getrouwd

  Bhutan viert huwelijksverjaardag koningspaar

  De vierde huwelijksverjaardag van koning Jigme Khesar Wangchuk van Bhutan en koningin Jetsun is aanleiding voor een huldeblijk op de Facebookpagina van de koning. "Het koningspaar belichaamt alles wat heilig is en gekoesterd wordt in Bhutan. Bij hun onvermoeibare werk gaan koning en koningin uit van blijvende liefde en zorg voor de mensen, die daarin een bron van inspiratie vinden”, aldus de boodschap.


  Jigme Khesar, die in 2006 koning werd na het terugtreden van zijn vader, kondigde in mei 2011 zijn huwelijk aan met de tien jaar jongere Jetsun Pema. Het paar trouwde op 13 oktober van dat jaar onder grote internationale belangstelling. Koning en koningin zijn in eigen land, maar ook in buurland India, bijzonder populair. Zo vindt hun 'online'-kalender, die aan het begin van elke maand een nieuwe foto van het koningspaar biedt, gretig aftrek.

  In het huldeblijk is sprake van 'toewijding' aan koning en koningin voor de opbouw van Bhutan, en de wens dat het 'prachtige land voor eeuwig gezegend mag zijn door de welwillende begeleiding van hunne majesteiten'.

   

  Royal Wedding Anniversary, 13th OctoberFor the people of Bhutan, our King and Queen embody Dignity and Grace, and all…

  Posted by His Majesty King Jigme Khesar Namgyel Wangchuck on maandag 12 oktober 2015

  12 oktober 2015 - 15:33