Image 35

Beruchte prins Ernst August moet gevangenis in

Het oordeel is geveld! Prins Ernst August van Hannover moet tien maanden de gevangenis in. Volgens de Oostenrijkse rechtbank heeft de 67-jarige prins zich onder meer schuldig gemaakt aan het aanvallen en bedreigen van politieagenten.

Daarnaast oordeelt de rechter ook dat Ernst August psychotherapie moet ondergaan en de komende drie jaar niet meer in het Oostenrijkse Almtal mag wonen. “Onmogelijk, ondenkbaar”, zo reageerde de prins met afgrijzen. Hij woont namelijk al vijftig jaar in de regio.

Ernst August moest zich in de rechtbank verantwoorden voor verschillende incidenten afgelopen zomer. In juli werd hij opgepakt na een handgemeen met de Oostenrijkse politie in zijn huis in Grünau im Almtal. Hij zou tijdens de arrestatie met een mes hebben gedreigd en werd nadien naar een psychiatrische kliniek gebracht. Een week later reed hij met een honkbalknuppel naar het politiebureau om verhaal te halen bij de agenten die hem hadden gearresteerd. Ernst August bleef zelf volhouden dat hij juist het slachtoffer was, en dat de politie hem had mishandeld. Hij pleitte ook niet schuldig, maar bood wel aan het begin van de rechtszaak zijn excuses aan.

LEES OOK:

Prinses Leonor heeft eerste solo uitstapje

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen