2020 10 22 1

Babynieuws! Albanië heeft er een nieuw prinsesje bij

Goed nieuws voor het Albanese koningshuis! Donderdagmorgen om half tien is in het Koningin Geraldine Kraamziekenhuis in Tirana prinses Geraldine geboren. Moeder en kind maken het goed.

De dochter en het eerste kind van kroonprins Leka II en de actrice kroonprinses Elia is vernoemd naar haar grootmoeder, de eerste en enige koningin die Albanië heeft gekend. Koningin Geraldine overleed op 22 oktober 2002. Het kroonprinselijk paar heeft de zwangerschap van Elia nooit officieel aangekondigd, maar Albanese kranten hadden er deze zomer wel over bericht omdat het bij openbare optredens inmiddels wel duidelijk was geworden.

Leka II, wiens grootvader koning Zog van 1928 tot aan de Italiaanse bezetting van zijn land in 1939 regeerde, trouwde in oktober 2016 met Elia Zaharia. Bij de bruiloft waren tal van Europese koningshuizen vertegenwoordigd, met de Spaanse koningin Sofia en de voormalige keizerin Farah Pahlavi van Iran als hoofdgasten. Het sinds 1939 niet meer regerende koningshuis heeft in de Albanese republiek nog een ceremoniële functie.

LEES OOK:

Spaanse ‘modekoningin’ Letizia bij fashionawards

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP.