×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Alois: ‘Liechtensteiners moeten verantwoordelijkheid nemen’

  Vorstendom viert nationale feestdag

  Alois: ‘Liechtensteiners moeten verantwoordelijkheid nemen’

  Erfprins Alois van Liechtenstein heeft vrijdag zijn traditionele toespraak ter gelegenheid van de nationale feestdag aangegrepen om de burgers van het vorstendom op te roepen meer eigen verantwoordelijkheid te nemen. Alois wil de staatshuishouding op orde brengen en heeft daarbij hulp nodig van de bevolking, zo zei hij in zijn rede op de weide naast het vorstelijk slot in Vaduz.


  De ‘lieve Liechtensteinerinnen en Liechtensteiner’ moeten zich wat vaker afvragen of het wel goed is dat bij elk gezamenlijk initiatief meteen wordt bedacht dat de staat het wel zal financieren. Misschien kunnen de burgers zelf wat regelen en op die manier de staat ontlasten, zo opperde Alois die precies 10 jaar geleden het dagelijks bestuur van Liechtenstein overnam van zijn vader vorst Hans Adam II.

  De erfprins gebruikte nog 2 voorbeelden. Zo zou de staat minder kosten maken als de inwoners niet voor elk geschil meteen naar de rechter stappen en voor elk kwaaltje naar de dokter. ''Bedenk of het echt wel nodig is”, aldus Alois. De komende tijd zal de regering de begroting opnieuw tegen het licht houden want er moet worden bezuinigd om rode cijfers te voorkomen. ''We hebben te veel gekeken naar de Europese welvaartsstaten en zijn te weinig onszelf gebleven”, meende hij.

  Maar bezuiniging of niet, namens zijn familie nodigde Alois wel de hele bevolking uit om na zijn toespraak een biertje te komen drinken in de rozentuin van het naastgelegen slot.

  Beluister hier de toespraak (in het Duits):

  15 augustus 2014 - 14:18