Akishino wil update over huwelijksplannen dochter

Kroonprins Akishino van Japan, de jongere broer van keizer Naruhito, heeft zijn dochter prinses Mako gevraagd om een update te geven over haar geplande huwelijk met Kei Komuro. In februari is het al twee jaar geleden dat de plannen waren uitgesteld tot in ieder geval 2020.

Dat zei Akishino zaterdag tegen Japanse pers. Hij vindt dat er “iets” over naar buiten moet worden gebracht. Hij sprak met journalisten vanwege zijn verjaardag. Zaterdag werd de kroonprins 54 jaar.

Mako kondigde in september 2017 haar verloving aan met Kei Komuro. Toen werd gezegd dat het huwelijk op 4 november 2018 plaats zou hebben. In februari 2018 werden de plannen echter in de ijskast gezet. Daarna bleef onduidelijk of het huwelijk überhaupt nog doorgaat.

Officieel werden de plannen op de lange baan geschoven. Het paar was te overhaast te werk gegaan. Kei’s moeder was in een financieel conflict beland. Dat ging over het geld dat ze van een vriend had gekregen, dan wel geleend. Zolang dat probleem niet was opgelost, kon van een huwelijk geen sprake zijn, zei Akishino eerder.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen