×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Akihito wenst Japanners voorspoedig nieuwjaar

  Akihito wenst Japanners voorspoedig nieuwjaar

  Keizer Akihito heeft dinsdag vanaf het balkon van het Keizerlijk Paleis in Tokio de Japanse bevolking een voorspoedig nieuwjaar toegewenst. Duizenden belangstellenden waren naar het paleis toegekomen om de keizer toe te juichen.


  Van achter het kogelvrije glas van het balkon van de Chowa-Dan vleugel van het paleis sprak Akihito zijn wens voor de bevolking uit. Traditiegetrouw bad de keizer ook dit jaar weer voor "vrede en geluk voor de inwoners van Japan en de rest van de wereld".

  Akihito werd vergezeld door zijn vrouw keizerin Michiko, kroonprins Naruhito en kroonprinses Masako en enkele andere leden van de keizerlijke familie. Prinses Mako, de kleindochter van Akihito, was er voor het laatst bij. Zij stapt in november in het huwelijksbootje, waardoor ze geen lid meer zal zijn van de familie.

  Vorig jaar kwamen liefst 96.000 Japanners af op de balkonscène van Akihito. Dat was de op één na grootste mensenmassa sinds de troonsbestijging van de keizer in 1989. Volgend jaar verschijnt Akihito waarschijnlijk voor het laatst op het balkon. Op 30 april 2019 treedt hij af.

  2 januari 2018 - 12:15