×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • ‘Akihito treedt volgend jaar af op verjaardag’

  ‘Akihito treedt volgend jaar af op verjaardag’

  Een grote wens van de Japanse keizer gaat volgend jaar mogelijk in vervulling op zijn verjaardag. De Japanse overheid maakt plannen om Akihito op zijn 85e verjaardag, 23 december 2018, vervroegd af te laten treden. Dat melden bronnen aan persbureau Kyodo.


  Kroonprins Naruhito moet de Chrysantentroon dezelfde dag of een dag later bestijgen. Vorige week doken berichten op dat de Japanse overheid Akihito op 31 december 2018 af wil laten treden. Naruhito zou dan met ingang van 2019 de nieuwe Japanse keizer zijn.

  Die datum is niet handig, stelde het Keizerlijk Hofagentschap . “Nieuwjaarsdag is een belangrijke dag voor de keizerlijke familie”, zei Vice-Groothofmeester Yasuhiko Nishimura onlangs. Volgens hem zou het ‘lastig zijn’ een abdicatie en troonbestijging te combineren met de tradities van 1 januari.

  Akihito hintte afgelopen zomer op een mogelijke abdicatie. De 83-jarige keizer gaf aan zich af te vragen hoelang hij, gezien zijn hoge leeftijd, alle keizerlijke taken kan blijven uitvoeren. Aftreden kan volgens de Japanse wet echter niet, een keizer moet dienen tot zijn dood. De Japanse regering is sinds afgelopen zomer op zoek naar een mogelijkheid Akihito toch af te kunnen laten treden.

  18 januari 2017 - 11:41