×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Akihito opent parlementaire jaar Japan

  Keizer begroet parlementariërs in Tokyo

  Akihito opent parlementaire jaar Japan

  Keizer Akihito heeft maandag het parlementaire jaar van Japan geopend met een korte speech. Akihito sprak maandagochtend de parlementariërs kort toe in het nationaal parlementsgebouw in Tokio.


  Anders dan in Nederland hoeft de Japanse keizer geen troonrede voor te dragen, maar blijft zijn rol beperkt tot een korte begroeting. Premier Shinzo Abe ontvouwde daarna de regeringsplannen. Abe meldde onder meer dat hij de impact van de btw-verhoging op de Japanse economie aandachtig blijft volgen, alvorens hij overgaat tot een mogelijke tweede ronde van verhogingen komend jaar.

  Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen over precies een maand een staatsbezoek aan Japan.

  29 september 2014 - 12:12