×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Aftreden Akihito stap dichterbij

  Aftreden Akihito stap dichterbij

  De mogelijkheid voor de Japanse keizer Akihito om af te treden, is een stap dichterbij gekomen. Het lagerhuis van het parlement stemde vrijdag in met een wetsvoorstel dat het mogelijk maakt voor de 83-jarige keizer om troonsafstand te doen.


  Slechts een handvol parlementariërs stemde tegen het wetsvoorstel. Vermoedelijk komt het voorstel binnen enkele weken in stemming in het hogerhuis van het parlement.

  De keizer zei vorig jaar dat zijn leeftijd en gezondheid het hem moeilijk maken zijn plichten te vervullen. Akihito heeft een hartoperatie ondergaan en is behandeld voor prostaatkanker. Het zou de eerste abdicatie van een Japanse keizer zijn in tweehonderd jaar. Als het wetsvoorstel wordt aanvaard, zal kroonprins Naruhito (57) hem opvolgen.

  Het gaat om een eenmalige wetsaanpassing die niet geldt voor toekomstige keizers. Troonsafstand onder de huidige Japanse wet is niet mogelijk.

  2 juni 2017 - 11:30