×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Afrikaanse koning doneert verjaardagsgeld aan strijd tegen Corona

  Koning Mswati III ziet af van een grote viering van zijn verjaardag

  Afrikaanse koning doneert verjaardagsgeld aan strijd tegen Corona

  Het vroegere Swaziland, dat nu eSwatini heet, heeft een koning. Hij heet Mswati de 3de en zou op 19 april eigenlijk een groot verjaardagsfeest geven. Dat gaat niet meer door.


  Het feest gaat niet door, ter voorkoming van de verdere verspreiding van Corona in het land en op het continent Afrika.

  Maar de koning (nu 51 jaar) gaat nog een stapje verder en doneert het geld dat anders in zijn feestje zou zijn gestoken, aan de strijd tegen het virus. Hij besloot eerder al om ook alle scholen en openbare gebouwen in het land te sluiten. En geplande vieringen en evenementen rond Pasen mogen ook niet meer doorgaan.

  Lees ook:

  eSwatini ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. In het zuidelijke deel van Afrika dus. Het land heette tot 2018 Swaziland, maar de huidige koning veranderde de naam. eSwatini betekent zo ongeveer ‘land van de Swazi’s’ en dat is volgens de koning een naam waar de inwoners zich veel beter mee kunnen identificeren.

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

  20 maart 2020 - 15:28