×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Staatsbezoek aan voormalig Nederlands-Indië

  Door Marc van der Linden

  De koning en koningin hebben hun staatsbezoek aan Indonesië er op zitten. Meteen na hun wintersportvakantie in Oostenrijk vertrekken ze naar het land dat ooit deel uitmaakte van het Koninkrijk der Nederlanden. We kunnen er genoeg over zeggen, maar Nederland is het voormalige NederlandsIndië veel verschuldigd. Het heeft ons land niet alleen rijker gemaakt, maar…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Aandoenlijk: hoogbejaard keizerlijk stel uitgezwaaid door honderden mensen

  Akihito en Michiko gaan verhuizen

  Aandoenlijk: hoogbejaard keizerlijk stel uitgezwaaid door honderden mensen

  Met wat opvallende omzwervingen is het de bedoeling dat de oud-keizer en -keizerin uiteindelijk in het Akasaka-paleis kunnen genieten van hun laatste jaren.


  We lieten je al weten dat er aardig wat verhuizingen gepland staan voor de Japanse keizerlijke familie. Want het keizerlijk paleis waar de 2 tot nu toe woonden, wordt de nieuwe woning van de huidige keizer Naruhito en zijn gezin. Die moest vooralsnog iedere dag een stukje reizen van en naar zijn werk, maar dat hoeft dan niet meer.

  In het Akasaka-paleis worden aanpassingen gedaan, zodat het ook geschikt is voor de 86-jarige Akihito en de 85-jarige Michiko.

  Lees ook:

  Honderden paleismedewerkers zwaaiden Akihito en Michiko uit toen zij vanochtend voor de laatste keer de keizerlijke residentie verlieten. Het paar heeft er maar liefst 27 jaar gewoond. En in die tijd aardig wat spullen verzameld. Leuk weetje is dat zij de afgelopen maanden samen goed opgeruimd hebben en veel van hun bezittingen geschonken hebben aan Japanse musea. Handig, nu ze toch ‘iets kleiner gaan wonen’.

   

   

  Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Youtube @ The Japan Times

  19 maart 2020 - 11:18