Aandoenlijk: hoogbejaard keizerlijk stel uitgezwaaid door honderden mensen

Met wat opvallende omzwervingen is het de bedoeling dat de oud-keizer en -keizerin uiteindelijk in het Akasaka-paleis kunnen genieten van hun laatste jaren.

We lieten je al weten dat er aardig wat verhuizingen gepland staan voor de Japanse keizerlijke familie. Want het keizerlijk paleis waar de 2 tot nu toe woonden, wordt de nieuwe woning van de huidige keizer Naruhito en zijn gezin. Die moest vooralsnog iedere dag een stukje reizen van en naar zijn werk, maar dat hoeft dan niet meer.

In het Akasaka-paleis worden aanpassingen gedaan, zodat het ook geschikt is voor de 86-jarige Akihito en de 85-jarige Michiko.

Lees ook:

Honderden paleismedewerkers zwaaiden Akihito en Michiko uit toen zij vanochtend voor de laatste keer de keizerlijke residentie verlieten. Het paar heeft er maar liefst 27 jaar gewoond. En in die tijd aardig wat spullen verzameld. Leuk weetje is dat zij de afgelopen maanden samen goed opgeruimd hebben en veel van hun bezittingen geschonken hebben aan Japanse musea. Handig, nu ze toch ‘iets kleiner gaan wonen’.

 

 

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, Youtube @ The Japan Times

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen