William Lacht

4x geheimpjes van de royals

Psst, we denken dat je dit vast nog niet wist over deze royals. Van anoniem naar een festival toe kunnen tot apart van elkaar vliegen als je allebei op de lijst voor troonopvolging staat.

Het is natuurlijk zo dat veel hofhuishoudingen er zo hun eigenaardigheden op nahouden. De Britten hebben opvallend lange lijsten met do’s & don’ts, tradities, gouden regels en persoonlijke wensen. Zo laat Charles bijvoorbeeld graag zijn schoenveters strijken. Maar ook in andere landen, binnen andere koninklijke families is er het nodige aan opvallende keuzes en geheimpjes te ontdekken.

We zetten een paar leuke voor je op een rij!

Alexandra van Luxemburg – de enige dochter van Henri en María Teresa – draagt weleens een pruik. En niet zomaar, nee, om min of meer onherkenbaar naar festivals en dergelijke te kunnen gaan. Eigenlijk best slim.

Alexandra Van Luxemburg Screenshot Instagram

Binnen the royal family mogen 2 erfgenamen niet samen in hetzelfde vliegtuig zitten. Dit om te voorkomen dat bij een eventuele crash meerdere erfgenamen tegelijk om het leven zouden komen. Geen plezierig iets om over na te denken. Een concreet voorbeeld: prins George is nu 7 jaar en derde in lijn van troonopvolging. Vanaf het moment dat hij 12 wordt, mag hij niet meer samen met vader William vliegen, die tweede is in lijn van troonopvolging.

Máxima heeft een geheim Instagram-account. Je zult haar niet snel vinden, tenzij je als echte insider de gebruikersnaam weet. Onze koningin heeft dit (privé-)account met name om haar dochters online een beetje in de gaten te kunnen houden, zegt Royalty-hoofdredacteur Marc van der Linden.

Máxima Nieuw 1

William draagt zijn trouwring niet. Het schijnt dat hij met Kate besproken heeft dat juwelen gewoon niet ‘zijn ding’ zijn. Hij vindt het onprettig dragen. Dan weet je dat, de volgende keer dat je William tegenkomt en zijn handen toevallig bekijkt.

Britain Royalty

LEES OOK:

Geinige feitjes over het ‘coronajaar’ van Charles en Camilla

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: Instagram @courgrandducale, @theroyalfamily, @koninklijkhuis, ANP/EPA