Máxima En Willem Alexander Foto 5

3 ‘burgermeisjes’ die met een royal trouwden

Pieter van Vollenhoven is er zelf altijd duidelijk over geweest: hij was maar een hele gewone knakker, die ook nog eens moeite had met schoolwerk, en trouwde met een prinses. Maar er zijn natuurlijk veel meer voorbeelden van geslaagde huwelijken tussen ‘burgers’ en royals. We lichten er 3 uit!

We beginnen dichtbij huis: de Argentijnse Máxima leerde Willem-Alexander in 1999 kennen. Geen liefde op het eerste gezicht voor haar, in plaats daarvan werkte het stel kalm en op de achtergrond aan het opbouwen van een relatie. Op 2-2-2002 kwam het tot een huwelijk. Een van de best bekeken tv-uitzendingen ook, van dat jaar. En zo was de Zuid-Amerikaanse met het (toen nog) zware accent en de gulle glimlach opeens een royal. In Nederland.

Máxima En Willem Alexander Foto 5

In Spanje werd Felipe – toen nog kroonprins – verliefd op journaliste Letizia. Wist je trouwens dat zij eerder getrouwd is geweest? De twee stapten op 19 juni 2004 in het huwelijksbootje. En zijn de trotse ouders van dochters Leonor en Sophía. Letizia komt uit een ‘gewoon’ nest: haar vader was ook journalist, haar moeder verpleegkundige.

Felipe En Letizia Trouwdag

En wat dacht je van Meghan en Harry? Hij de prins die de bloemetjes jarenlang buiten zette en – anders dan broer William – extra lang van zijn vrijheden en privileges leek te genieten. En Meghan, de tv-ster (vooral bekend van de serie Suits) die zelf van eenvoudige komaf is. Vader Thomas een lichtmedewerker en regisseur van tv-series. Moeder Doria, visagiste, maatschappelijk werkster en yogalerares. De twee gingen uit elkaar toen Meghan een jaar of 6 was.

LEES OOK:

Column Marc: nog geen pensioen voor Elizabeth

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP/EPA, Instagram @sussexroyal

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen