10x Royals die hun steun betuigen

De royals nemen heel wat mooie initiatieven om het onderwijs, de zorg en andere instellingen te bedanken voor hun inzet. Hier zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

  1. Willem-Alexander en Máxima

Onze eigen koning en koningin proberen via allerlei wegen instellingen te bedanken voor hun bijdrage. Máxima bezocht gedupeerde plantenkwekers en praatte telefonisch met bewoners van een zorginstelling in Lutjebroek. Willem-Alexander belde met Nederland Zorgt Voor Elkaar en een fabrikant van beademingsapparatuur. Hij bezocht daarnaast het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor een kijkje achter de schermen.

Willem-Alexander en Máxima in juni niet naar Duitsland

  1. Koningin Mathilde

De Belgische koningin skypte met GGZ-medewerkers en sprak lof uit voor hun harde werk. Bovendien bakte ze onlangs cupcakes voor de bewoners van een verzorgingshuis.

Ook Mathilde Skypet met GGZ-medewerkers

  1. Prinses Mary

De Deense prinses wil moeders en kinderen in opvang steunen en stuurt goedgevulde rugzakjes. In de rugzakken zitten onder meer toiletartikelen, een teddybeer, wat schoolspullen en een dagboekje. Bovendien steekt Mary een briefje met een lieve boodschap erop in iedere tas.

Prinses Mary stuurt rugzakjes naar geweldslachtoffers

  1. Kroonprinses Victoria

De Zweedse kroonprinses helpt in Stockholm met het uitdelen van voedselpakketten.

Kroonprinses Victoria helpt voedselpakketten uitdelen

  1. William en Kate

Woensdag hebben de Britse prins William en zijn vrouw Kate even een pauze genomen van de zorg voor hun kinderen en tijd vrijgemaakt om met twee ziekenhuizen te bellen. Op deze manier wil het koninklijke paar hun steun betuigen aan het personeel in de zorg die op dit moment keihard aan het werk zijn tijdens de coronacrisis.

William en Kate steken ziekenhuizen hart onder de riem met koninklijke telefoontjes

  1. Prins Carl

De Zweedse prins Carl Philip roept zijn landgenoten op om zoveel mogelijk de lokale horeca te steunen.

Oproep van de Zweedse prins Carl: steun de lokale horeca!

  1. Koningin Elizabeth

The Queen of England bedankt scholen en medewerkers in de kinderzorg via Twitter.

Koningin Elizabeth bedankt scholen

  1. Koningin Margrethe

De Deense koningin wordt bijna tachtig en heeft dit jaar een bijzondere verjaardagswens. Ze wil dit jaar niet zelf bloemen ontvangen, maar roept iedereen op om bloemen te versturen naar ouderen.

Jarige koningin Margrethe: geef bloemen niet aan mij maar aan ouderen

  1. Koning Felipe

De Spaanse koning belt dagelijks heel wat instellingen om een hart onder de riem te steken. Het paleis deelt zelfs meerdere malen per dag een update hierover.

Geen foto meer van vader Juan Carlos op de werkkamer van Felipe

  1. Kroonprins Haakon en zijn vrouw Mette-Marit

Het Noorse paar bedankte de vrijwilligers van Kirkens Bymisjon uitvoerig voor hun inzet. ‘‘Jullie hebben alle reden om trots te zijn op het werk dat jullie doen,’’ zei Mette-Marit. Ze spraken met medewerkers van de kerkelijke hulporganisatie in een videogesprek.

Noorse royals bellen met kerkelijke hulporganisatie

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

 

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen