×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • De koninklijke familie wordt kleiner

  Door Marc van der Linden

  Er zijn altijd mensen die het raar vinden als niet de hele koninklijke familie komt opdraven bij een feest. Bij het feest voor de 75ste verjaardag van prinses Margriet ontbraken bijvoorbeeld de koning en de koningin en haar zus prinses Christina. Maar als mensen dan zeggen het raar te vinden, vraag ik me af hoe…

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Zoeken naar nieuwe vorm voor Koningsdag

  Zaterdag waarschijnlijk laatste keer viering zoals Koninginnedag

  Zoeken naar nieuwe vorm voor Koningsdag

  Koningsdag beleeft zaterdag zijn primeur wanneer Willem-Alexander zijn familie op sleeptouw neemt in De Rijp en Amstelveen. Er komen zoveel mogelijk Oranjes mee, zoals dat de afgelopen jaren op Koninginnedag ook het geval was.


  Het is waarschijnlijk de laatste keer dat de koninklijke familie zo massaal deelneemt aan de officiële viering van de verjaardag van de koning die zondag 47 jaar wordt. ''Nog één keer, omdat het vorig jaar al zo was gepland”, zei Pieter van Vollenhoven onlangs voor de televisiecamera. Het koningspaar en zijn waaier aan adviseurs zijn er nog niet uit welke vorm Koningsdag in de toekomst krijgt. Er is al langer over nagedacht en er is over gesproken met onder meer de Bond van Oranjeverenigingen, maar knopen zijn nog niet doorgehakt.

  Formule

  Koningin Beatrix zette met haar dubbelbezoeken in het land een ijzeren formule neer na de defilés voor haar moeder op Soestdijk. De kosten van beveiliging voor de koninklijke bezoeken zijn de laatste jaren echter mede door de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn in 2009 enorm gestegen. Er moet nu onder meer worden bekeken of er een formule bestaat waarbij de kosten omlaag gebracht kunnen worden, terwijl er met een koninklijk bezoek net zoveel mensen kunnen worden bereikt als nu.

  De prinsesjes zijn op een leeftijd dat ze nog niet 2 keer een uur langs een menigte kunnen wandelen. Als het koningspaar ze bij het feest wil betrekken, moet daar rekening mee worden gehouden. Een uitgedund koninklijk gezelschap betekent tegelijkertijd ook dat een wandeling door een stad of dorp, zoals nu, veel sneller voorbij is.

  25 april 2014 - 14:32